Meer info

“Iedereen kan tekenen, jij ook.”

De Betekenaar

Met dank aan de Betekenaar ben ik weer gaan tekenen. In ‘Het Betekenboek’ staan 250 voorbeelden, dus ik ben nog wel even zoet. Dat boek is echt een aanrader. Maar na het tekenen moeten ze ook nog ergens gepresenteerd worden. Vandaar deze site.

Het begin

Ik was begonnen met tekenen op papier. Maar dat kwam niet zo lekker over op de website. Nu ben ik gestart met Adobe Fresco op de iPad. Zie hieronder het verschil.

En het leuke is; Dit is de eerste van een hele reeks. Als het goed is zie je dat de kwaliteit steeds beter wordt. Learning-by-doing.

Progressie

Bijvoorbeeld hieronder nummer 7. Een stuk netter en strakker. En mijn eerste voorbeeld van een tekening met waterverf achtergrond

Leren

Daarnaast kom ik ook how-to’s tegen, stap-voor-stap voorbeelden hoe je iets moet tekenen. Deze vind ik zelf niet altijd even duidelijk dus maak ik ze eerst even na. Dat is ook nog eens extra leerzaam! Deze zijn te vinden onder het kopje Hoe dan ?.

Challenge

Challenge your self! Daag jezelf eens uit door een ‘Draw this in your style’ of een maand lang elke dag een doodle te kenen.